EUROPEJSKA GRA MIEJSKA

EUROPEJSKA GRA MIEJSKA

W ramach Dni Otwartych Funduszy Europejskich uczniowie szkół podstawowych i...
Z PIEKŁA DO NIEBA

Z PIEKŁA DO NIEBA

Zaczęło się fatalnie ale koniec by znakomity. Piłkarzy Gryfa Wejherowo...
ODPUST WNIEBOWSTĄPIENIA PAŃSKIEGO

ODPUST WNIEBOWSTĄPIENIA...

W ten weekend w Wejherowie odbywać się będzie Odpust Wniebowstąpienia -...
MIEJSKIE PÓŁKOLONIE

MIEJSKIE PÓŁKOLONIE

Tego lata ruszy kolejna edycja akcji Lato w Mieście. W ramach półkolonii...
PODWÓJNA PROMOCJA

PODWÓJNA PROMOCJA

Ukazał się kolejny Wejherowski Rocznik Kulturalny zawierający kompendium...
13
Poniedziałek
Maj 2024
Loading...
Poprzedni Maj Następny
Po Wt Śr Cz Pt So Nd
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
imieniny:
Agnieszki, Magdaleny, Serwacego
Zgłoś wydarzenie Pokaż kalendarz
Strona główna » Nauka

GOTUJ Z VIPEM

2023-12-11 10:38:14

Po raz szósty w Powiatowy Zespół Szkół nr 3 w Wejherowie odbył się konkurs kulinarny, w którym zaproszeni goście gotowali potrawy wspólnie z uczniami szkoły. W tym roku główną rolę w zmaganiach pełnił drób.

Do VI edycji konkursu "Gotuj z VIP-em" tradycyjnie zaproszony osoby znane ze swej działalności społecznej, samorządowej, artystycznej, kulturalnej, czy edukacyjnej. Jego specyfiką jest to, że startują w nim losowo dobrane pary, składające się z ucznia szkoły oraz któregoś z zaproszonych VIP-ów. Konkurs tradycyjnie odbywał się w pracowni gastronomicznej Powiatowego Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie.

Hasło przewodnie tegorocznej edycji konkursu brzmiało "Drób na świątecznym stole". Zadaniem par było wspólne przygotowanie, z wcześniej przygotowanych składników i półproduktów, potraw z drobiu.

Nad przebiegiem konkursu czuwało jury w składzie: szef Tomasz Jakubiak - Jakubiak Cooking (juror w MasterChef Junior), szef Philippe Abraham (właściciel restauracji Petit Paris w Sopocie), szef Sławomir Miotk – doradca kulinarny, szef Krystian Sosnowski (szef kuchni Hotel Skipper), Patryk Galewski (szef kuchni z projektu PaKa inne Garowanie). Na zakończenie, wszyscy uczestnicy konkursu, zostali nagrodzeni pamiątkowymi statuetkami i dyplomami.

Organizatorem konkursu był zespół gastronomiczny w składzie: Violetta Ginter, Sebastian Cichy, Zdzislawa Pocierznicka. Patronat nad konkursem objęło Starostwo Powiatowe w Wejherowie. Drób na VI konkurs „Gotuj z VIP-em” dostarczyła firma Konkol Przetwórstwo Mięsa – Dariusz Konkol.

qrator

foto: Powiat Wejherowski



Przeczytaj również
Kolejny raz ekipa ze Szkoły Podstawowej Sióstr Zmartwychwstania Pańskiego zdobyła pierwsze miejsce w  Ogólnopolskim Finale Odysei Umysłu. Jako Mistrzowie Polski, uczniowie z Wejherowa będą...

2024-04-24 10:26:34

Ósmoklasiści już myślą o wyborze swojej dalszej ścieżki edukacyjnej. W tym może im pomóc zapoznanie się z bogatą ofertą edukacyjną powiatowych zespołów szkół ponadpodstawowych, które prezentowały...

2024-04-05 13:14:55

W ramach cyklu edukacyjnego przybliżającego i popularyzującego historię Wejherowa, Muzeum Piśmiennictwa i Muzyki Kaszubsko-Pomorskiej zapraszana wykład o XIX-wiecznych wejherowskich wodociągach.

2024-02-04 14:53:22

NAJNOWSZE OKAZJE

NAJNOWSZE TUBONY

NAJNOWSZE GAZETKI

Dołącz do
swoich znajomych!